Over mij

Toen ik 10 was, wilde ik de jongste schrijver van de wereld worden. De woorden in boeken vraten mijn ogen binnen enkele uren op. Hun hoofdpersonen leefden nog dagen, soms weken, verder in mijn hoofd. Opstellen waren mijn beste vrienden. In mijn vrije tijd pende ik ijverig in mijn dagboek, hield een gedichtenbundel bij en schreef samen met mijn vader korte verhalen.

De jongste schrijver van de wereld, dat is mislukt. De hobby van het schrijven is op enig moment verloren gegaan in de woelige wereld van schoolopdrachten, essays, stages en werk. Zonde.

Maar nu zit ik thuis, een poos alweer. De pen gaat weer kriebelen. Het toetsenbord kriebelt gezellig mee. Ik heb besloten mezelf niet meer te verschuilen achter excuses. Het kind in mij krijgt haar droomwens. “Als ik later groot ben, ga ik schrijven.”

Het is nu later. Ik ben groot. Ik ga schrijven.

——————————————————

Naast recreatief schrijver is Tanya de Kruijff ook werkzaam als freelancer bij Typisch Tanya. Ze is in te huren voor het schrijven, reviseren en vertalen van teksten en scripts. Vertalen doet ze in de talen Ne-En, En-Ne, Du-Ne en Du-En. 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s